skip to Main Content

La comunitat d’IA de la Digital Catalonia Alliance ha celebrat la seva jornada anual posant l’accent en la regulació i la fidelització del talent digital

IA

La comunitat d’intel·ligència artificial de la Digital Catalonia Alliance (DCA) ha celebrat la seva 3ª jornada anual que s’ha dut a terme el dimecres 9 d’octubre a l’Auditori Illa de Barcelona, en el marc de l’AI & Big Data Congress.

La jornada ha reunit més de 70 membres de la DCA-IA per compartir les darreres tendències del sector, reflexionar sobre la nova regulació europea AI Act i explorar bones pràctiques per a la fidelització del talent tecnològic, facilitant també el coneixement i cooperació entre l’ecosistema IA català, un dels principals objectius de la DCA.

Barbara Eisele, responsable de la comunitat IA de la DCA, ha obert la sessió amb un balanç de les activitats realitzades durant el 2024. Eisele ha destacat el creixement exponencial de la comunitat, que actualment compta amb més de 220 membres, dels quals més d’un centenar tenen la IA com a àrea principal de la seva activitat. Des de la seva fundació el 2021, la comunitat ha esdevingut l’ecosistema d’IA més gran de Catalunya, amb membres que cobreixen tota la cadena de valor: des de solucions d’analítica i intel·ligència de negoci fins a tecnologies de dades.

El director de l’Observatori d’Ètica en IA de Catalunya (OEIAC), Albert Sabater, ha inaugurat les ponències de la jornada abordant la regulació en el sector IA i l’impacte de la normativa AI Act. Sabater ha afirmat que innovar és compatible amb la regulació ètica i legal, remarcant la necessitat d’un seguiment rigorós dels processos d’IA i un coneixement profund de la normativa.

Francisco Badia, Managing Partner a Grow Venture, ha intervingut tot seguit, oferint les claus per al finançament d’startups d’IA a partir de la seva experiència acompanyant empreses en el seu procés de finançament. Badia ha destacat la necessitat de mantenir una visió dels costos a llarg termini, tenir el mercat com a referència i ser conscient de la importància creixent de la regulació.

La jornada s’ha clos amb una taula rodona sobre la fidelització del talent tecnològic, moderada per Francesc Galván, cofundador de Talent Paradise. Els experts Carles Font (CEO and Partner a Q-tech), Cristina Sánchez (fundadora de JUNO Projects) i Eusebi Llensa (cofundador i CEO a Outvise) han compartit estratègies per retenir el talent més enllà de la competitivitat del sou, destacant la cultura empresarial, la flexibilitat i la conciliació com a factors clau, juntament amb el creixement personal i professional dins dels projectes tecnològics.

Amb aquesta jornada, que ha culminat amb una sessió de networking conjunt amb els assistents a l’AI&Big Data Congress, la comunitat DCA-IA ha reafirmat el seu compromís amb el desenvolupament de la IA a Catalunya, impulsant la col·laboració entre els seus membres i contribuint al posicionament del país com un pol d’innovació tecnològica.

El futur de la DCA-IA

En la seva intervenció inicial, Barbara Eisele també ha compartit les prioritats futures de la DCA-IA, expressades pel grup motor. Ha subratllat la importància de fomentar el networking per crear noves oportunitats de negoci i la participació activa en fires i congressos per augmentar la visibilitat i el posicionament dels membres de la DCA en el mercat. A més, ha destacat la rellevància de col·laborar amb altres comunitats tecnològiques i institucions europees per abordar els reptes emergents del sector.

Accedeix a l’àlbum complet de la jornada
Compartir en: