Skip to content

La Digital Catalonia Alliance (DCA) supera els 600 membres i es consolida com a eina de competitivitat per a l’ecosistema català de les tecnologies digitals avançades

DCA
IoT
IA
Drones
NewSpace
Cybersecurity
Blockchain

• La secretària de Polítiques Digitals, Maria Galindo, va presidir el DCA Members Day, la jornada anual de l’aliança impulsada pel Govern i i2CAT, que va reunir 200 assistents al CosmoCaixa

• La DCA ja agrupa el 45% dels sectors catalans de les sis tecnologies digitals avançades representades a l’aliança: IoT, Drons, Ciberseguretat, Intel·ligència artificial, NewSpace i Blockchain

• L’empresa Apparattum guanya la primera edició dels Premis DCA per la seva aportació de solucions IoT a un sistema de monitoratge que permet la recollida de dades en zones remotes per millorar la gestió mediambiental a Lleida

La Digital Catalonia Alliance (DCA), iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball i i2CAT, va reunir ahir al CosmoCaixa més de 200 representants de l’ecosistema digital català en la tercera edició del DCA Members Day, la  seva jornada anual i punt de trobada dels membres de les sis comunitats que integren l’aliança, més de 600 empreses i entitats.

L’acte el va presidir la secretària de Polítiques Digitals, Maria Galindo, que en el seu parlament de cloenda va destacar “la consolidació d’aquesta iniciativa que impulsem des del Govern com a eina per ajudar l’ecosistema de les tecnologies digitals avançades en l’establiment de sinergies i col·laboracions, la cerca de finançament, la millora de la visibilitat, l’accés a coneixement i infraestructures i, en definitiva, com a eina de competitivitat tant a escala local com global”.

En aquest sentit, Galindo va afegir que “l’ecosistema d’empreses i entitats al voltant de les tecnologies emergents és divers, però hi ha reptes comuns que s’han d’abordar d’una manera global i col·laborativa”. “En tres anys, hem arribat a més de 600 membres en aquelles tecnologies digitals que des del Govern impulsem perquè les considerem estratègiques. Tenim el talent i les eines per ser competitius a escala internacional, i ho aconseguirem si ho fem plegats”, va reblar.

Balanç de tres anys d’activitat de la DCA

Durant la jornada, la coordinadora de la DCA, Letícia Gómez-Alarcón, va fer balanç de l’activitat de la iniciativa, destacant el creixement de l’aliança en els seus tres anys d’existència: més de 600 membres que ja representen el 45% del teixit tecnològic català en els sis àmbits que cobreix l’aliança (IoT, Drons, Ciberseguretat, Intel·ligència artificial, NewSpace i Blockchain). Segons va explicar Gómez-Alarcón, fins avui la DCA ha facilitat més de 600 connexions professionals als seus membres i n’ha incrementat la visibilitat amb nous espais a fires i congressos tecnològics de primer nivell com el MWC o l’Smart City Expo World Congress, entre altres serveis que els ha donat, com ara la difusió i accés a ajudes i subvencions.

La jornada també va incloure la taula rodona ‘Comunitats tecnològiques emergents: estratègies per potenciar els teus resultats’, que va posar en comú l’experiència de membres de la DCA per teixir estratègies que millorin l’impacte i rendiment de les empreses del sector. Hi van participar membres de les sis comunitats tecnològiques de la DCA:  Anna Sallés, advocada i membre de l’òrgan directiu a Neotica; María Carolina González, Product Lead a Biyiud-Sustainability as Wealth; Jordi Monserrat, director general Instadrone Espanya; Tatiana Shchasnovich, Business Development Manager d’Earth Puls; Ricard Soler, CEO a Atlantis IT; i Emili Múrica, cofundador de Dear Intelligence.

Apparattum guanya la primera edició dels Premis DCA

L’acte també va acollir la fase final i lliurament dels Premis DCA 2024, la primera edició d’aquesta iniciativa que busca reconèixer casos d’èxit tecnològic que han estat possibles gràcies als serveis i connexions de la Digital Catalonia Alliance.

Després que les tres entitats finalistes (Apparattum, Cosmic Research i Muscope) presentessin els seus casos d’èxit en directe i que jurat i públic votessin la millor proposta, va ser escollida guanyadora l’empresa Apparattum, que va obtenir el premi per la seva proposta de solució basada en IoT al projecte de monitoratge mediambiental que Altercom21 està desenvolupant per a la implantació d’un sistema de control en zones amb recursos hídrics limitats que permet la recollida de dades en zones remotes, millorant la gestió del medi ambient a Lleida. La DCA ha estat clau per generar les connexions entre empreses per tirar endavant el projecte. Com a part del premi, Apparattum podrà gaudir d’un any de serveis prèmium de la DCA, a més de presència en esdeveniments de referència del sector tecnològic. Gràcies a la col·laboració de les empreses Level 4 i Incotec, també rebrà un pla de finançament i diagnosi d’explotació de resultats i un estudi de ciberseguretat bàsic.

La tercera edició del DCA Members Day ha comptat amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i de l’empresa membre de la DCA Flock Drone Art, que va obrir l’acte amb un espectacle de llum i color amb drons.

Compartir en: