skip to Main Content

La DCA-IoT celebra un any de creixement en la seva jornada anual en el marc de l’IOT Solutions World Congress 2024

DCA
IoT

70 membres de la comunitat es retroben amb un balanç positiu de les fites anuals i per compartir noves tendències del sector i fer networking amb l’ecosistema IoT

L’IOT Solutions World Congress (IOTSWC) ha acollit per segon any jornada anual de la comunitat d’Internet de les Coses de la Digital Catalonia Alliance. La jornada ha reunit prop d’un centenar de membres de la comunitat per fer balanç de l’últim any i presentar en quines línies estratègiques s’està treballant.

Jordi Daura, responsable de la DCA-IoT, va obrir la jornada agraint la participació i compromís dels membres de la comunitat, que ja compta amb 295 membres. Daura ha volgut destacar la feina feta per actualitzar la cadena de valor del sector i també les principals línies estratègiques de treball: posar els membres de la comunitat al centre amb una atenció més personalitzada, reforçar la generació de negoci o incrementar la visibilitat de marca.

L’obertura de la jornada també ha comptat amb la intervenció de Marc Tarragó, director de l’IOTSWC Barcelona, que ha compartit les tendències de transformació digital i impacte empresarial de la IoT i ha celebrat jornades com aquesta que faciliten que “les empreses estiguin al dia de les tecnologies que donen forma al futur”.

L’acte ha comptat amb la ponència de Luís Fonseca, director de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona del CSIC i membre del grup d’experts del Govern espanyol per al PERTE Chip, ha explicat les oportunitats de finançament que obre el PERTE Chip i ha compartit també recursos guia i bones pràctiques.

L’impacte de la IoT és molt present en sectors com la salut, l’energia i la gestió de l’aigua. Per abordar-ho, la DCA ha reunit diferents experts en una taula rodona amb la participació de Núria Domènech, project manager del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Genis Victoria, project manager del CataloniaBio & HealthTech, Lucia Gusmaroli, European Projects Area Manager del Catalan Water Partnership, que ha moderat Leticia Gómez, Digital Catalonia Alliance Manager.

Núria Domènech, project manager del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya,ha compartit la importància del sector energètic destacant que “serà clau per continuar innovant en IoT”. Genis Victoria, project manager del CataloniaBio & HealthTech, ha situat la interoperabilitat i la gestió de les dades com un dels principals reptes, acompanyats d’altres com la ciberseguretat, la privacitat de les dades i les barreres en l’adopció de les noves tecnologies en el sector. Per la seva part, Lucia Gusmaroli, European Projects Area Manager del Catalan Water Partnership, ha parlat de la digitalització i la IoT com a palanques per impulsar una millor gestió del cicle de l’aigua, tant pel que fa a la gestió d’infraestructures o la gestió de les pluges.

Rosa Paradell, directora d’Innovació del Sector Públic de la Fundació i2CAT, ha tancat la jornada anual de la DCA-IoT recordant que es tracta de la comunitat més antiga de la DCA i apuntant la seva importància com a tecnologia base per a molts desenvolupaments tecnològics.

La DCA llança un Challenge

En el marc de la jornada anual, Sandra Llopart, gestora del ChallengeDCA, i Marcel Marín, enginyer Aeroespacial del Grup de Recerca i Innovació en Comunicacions Especials de la Fundació i2CAT, han presentat la nova convocatòria del ChallengeDCA per seleccionar propostes innovadores de casos d’ús en l’àmbit de les comunicacions satel·litàries destinades a l’ecosistema empresarial privat català.

Veure les imatges de la jornada anual de la comunitat IoT

Compartir en: