skip to Main Content

Aldoratech i l’Hospital d’Olot realitzen amb èxit una prova pilot per al transport de mostres biològiques amb drons

Drones

L’èxit de la simulació ha demostrat una reducció del temps de transport així com de les emissions de CO2 en un 80,4%

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa (FHOCG) i l’empresa de tecnologia Aldoratech, membre de la DCA-Drons, han realitzat el primer pilot a Olot pel transport amb dron de mostres biològiques amb analítiques de sang. L’objectiu de la iniciativa era dur a terme una simulació realista de transport amb drons que fos comparable amb els mitjans de transport actuals i que garantís el compliment de la normativa de conservació en temperatura de fins a 3 hores.

La prova va tenir lloc el 3 de maig i va comptar amb la participació d’una vintena de voluntaris, que van donar sang per poder distribuir fins a 40 mostres en la simulació. El dron va realitzar dos trajectes fins al Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, que va suposar una distància d’1,7 km que es va completar en 4 minuts. El resultat del pilot ha demostrat que el transport amb l’aeronau ha permès reduir fins a un 43% el temps del transport de les mostres, ja que el temps real és de 7 minuts. A més, la prova també ha revelat una reducció de les emissions de CO2 en un 80,4%.

L’aeronau d’Aldroatech escollida per fer aquest primer trajecte suporta un pes màxim de 10 kg i és capaç d’assolir una alçada de vol de 100 m a una velocitat mitjana de 9 m/s. A més, per a la prova, el dron estat equipat amb una caixa refrigerada per transportar les mostres corresponents. Un cop les mostres han arribat al laboratori clínic de la Fundació, s’han analitzat correctament les condicions de transport mitjançant un dispositiu de registre de dades.

Aquest pilot ha comptat amb la col·laboració de diverses institucions, com el CAP d’Olot (ICS) i l’operador d’infraestructures en telecomunicacions Cellnex.

Resum de la jornada sobre usabilitat de drons amb mostres biològiques a Olot | Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa
Compartir en: