skip to Main Content

Compoxi, una de les 5 empreses catalanes que reben prop de 4 M€ per desenvolupar projectes tecnològics aeronàutics

Drones
NewSpace
projectes tecnològics aeronàutics

El projecte de Compoxi és sobre tecnologies intel·ligents, adaptatives i sostenibles per a la fabricació àgil i zero defectes materials compostos per processos de transferència de resina 

L’empresa Compoxi S.L, membre de les comunitats de NewSpace i Drons de la Digital Catalonia Alliance, és una de les cinc empreses catalanes que han rebut 3.945,194,41 euros per portar a terme 4 projectes del Programa Tecnològic Aeronàutic finançat amb fons europeus Next Generation, en el marc del PERTE Aeroespacial. Compoxi S.L, amb seu a Girona, ha rebut una subvenció de 394.732,06 € per desenvolupar un projecte sobre tecnologies intel·ligents, adaptatives i sostenibles per a la fabricació àgil i zero defectes materials compostos per processos de transferència de resina. Les altres quatre empreses catalanes seleccionades són Electroless Hard Coat, S.A (Llicà de Vall), Chemplate Material SL (Santa Perpètua de Mogoda), Pildo Consulting Sociedad de Responsabilidad Limitada (Barcelona) i Altran Innovacion SL (Barcelona). Pots consultar més informació sobre els projectes aquí.

En total, el Ministeri de Ciència i Innovació, a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic (CDTI), ha destinat 78,3 milions d’euros a 19 projectes en els quals hi participen 76 empreses. El Programa Tecnològic Aeronàutic (PTA) finança projectes al voltant de reptes identificats en el sector sobre reducció d’emissions, vehicles aeris no tripulats, sistemes i fabricació intel·ligent i avançada. Aquest programa també té com a objectiu capacitar la indústria nacional en tecnologies disruptives i estratègiques, a més de posicionar a les empreses espanyoles per a aconseguir una millor participació en els grans programes internacionals de desenvolupament de noves aeronaus.  

El programa està orientat a propostes de consorci que permetin enfortir la cooperació entre agents, així com incentivar la cooperació amb centres tecnològics i organismes de recerca. En total, participen com a subcontractats 42 organismes de recerca, amb un pressupost de 26 milions d’euros, xifra que suposa el 20% del pressupost total dels 19 projectes aprovats.  D’aquests 19 projectes, 10 corresponen a la modalitat PTA Grans Empreses, 8 a PTA Pimes i un a PTA Grans Projectes Estratègics. 

Compartir en: