skip to Main Content

Representació catalana en l’acte de cloenda del projecte europeu, Aerial Uptake

Drones

L’ecosistema dron europeu es reuneix als Països Baixos per compartir experiències i bones pràctiques amb l’objectiu d’enfortir el sector

El projecte europeu Aerial Uptake va celebrar els dies 20 i 21 de setembre el seu acte de cloenda a Enschede (Països Baixos). El projecte, cofinançat per Interreg Europe, ha comptat amb la participació de sis regions europees, que han treballat conjuntament per afrontar les dificultats del sector dron i, alhora, conduir més ràpidament les seves innovacions al mercat. 

L’acte final, celebrat el passat dia 21 de setembre en format híbrid a la seu del clúster Space53, i va reunir una cinquantena d’assistents presencials per conèixer els resultats de l’Aerial Uptake. Diversos experts de l’administració pública, la indústria i el món acadèmic i participants del projecte van exposar les seves iniciatives i plans d’acció generats gràcies a l’Aerial Uptake, així com debatre sobre temes d’actualitat.

En representació del sector dron català, la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT van presentar la iniciativa DCA-Drons com a bona pràctica d’unió i reforçament del sector dels UAS. La gestora de la comunitat de drons de la DCA, Cristina Ramos, va explicar que l’objectiu de l’aliança és aglutinar i fer créixer el sector econòmic digital emergent de Catalunya, donant suport a empreses tecnològiques emergents per potenciar aquest ecosistema disruptiu i innovador.

En la jornada de cloenda, també hi va assistir el CTO de CATUAV, Jordi Salvador, qui l’octubre del 2020 va presentar el projecte ALDrone (drons antimines terrestres) com a bona pràctica a l’Aerial Uptake. Juntament amb altres empreses de la comunitat de drons de Catalunya, CATUAV també va participar en algunes de les sessions de treball que es van dur a terme durant la primera fase del projecte europeu.

Pots tornar a veure la conferència final del projecte aquí.

Sobre l’Aerial Uptake

El projecte europeu reuneix autoritats públiques regionals i agents clau del sector dels UAS de sis regions europees, per a l’intercanvi de coneixement i experiències que potenciïn el valor de la tecnologia UAS per a usos civils i comercials. La participació catalana en el projecte està coordinada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT.

L’Aerial Uptake forma part del programa de cooperació internacional INTERREG EUROPE en el marc de l’objectiu de Cooperació Territorial Europea, finançat conjuntament amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Compartir en: