skip to Main Content

Aeroports de Catalunya, Applus+ Laboratories i CATEC signen un acord per treballar conjuntament en el desenvolupament de la indústria dels drons/Advanced Air Mobility

IoT
Drones
NewSpace
Cybersecurity

Applus+ Laboratories és membre de les comunitats de IoT, Drons, Ciberseguretat i NewSpace de la DCA

Aeroports de Catalunya, Applus+ Laboratories i CATEC (Centre Avançat de Tecnologies Aeroespacials) han signat avui un acord que permetrà que l’Aeroport de Lleida-Alguaire esdevingui plataforma de certificació i desenvolupament de la indústria dels drons/AAM (Advanced Air Mobility). L’empresa Applus+ Laboratories és membre de les comunitats de IoT, Ciberseguretat i NewSpace de la Digital Catalonia Alliance (DCA).

Les tres entitats coincideixen en valorar que el futur de la nova tecnologia aplicada al món aeronàutic i aeroespacial són els drons, anomenats Unmanned Aerial Vehicles; que aquest és un sector decisiu per oferir una aviació més sostenible i descarbonitzada, que requereix de manera urgent infraestructures que ofereixin entorns reals de proves i de desenvolupament de solucions AAM (Advanced Air Mobility). Coincideixen en crear sinergies amb altres entitats per poder oferir solucions futures d’un espai aeri més segur, net i silenciós.

Font: aeroports.gencat.cat

Applus+ Laboratories i el Centre Avançat de Tecnologies Aeroespacials FADA-CATEC estan interessades en poder comptar amb la col·laboració d’Aeroports de Catalunya per abordar de manera conjunta i estructurada la seva aproximació al mercat dels assaigs per a l’autorització de vol i la certificació de Sistemes Aeris No Tripulats, aprofitant les capacitats d’assaig i certificació d’Applus+, les instal·lacions de CATEC i l’aeroport de Lleida-Alguaire. L’objectiu final d’aquest acord és constituir una oferta única per a la validació i certificació de drons a Europa, potenciada a més per les excel·lents condicions climatològiques de les instal·lacions de vol tant de FADA-CATEC com les instal·lacions aeroportuàries de Lleida-Alguaire.

Tant Applus+ Laboratories com CATEC coneixen la xarxa d’aeroports i aeròdroms gestionats per Aeroports de Catalunya i, especialment l’aeroport de Lleida-Alguaire, és una plataforma excel·lent, amb una ubicació idònia per les activitats de certificació, desenvolupament, proves i demostració pel sector dels Unmanned Aerial Vehicles (UAV) o altrament anomenada Advanced Air Mobility (AAM). En aquest sentit, valoren molt positivament els plans de desenvolupament actuals d’aquest aeroport encaminats a la seva consolidació com a plataforma tecnològica i de proves per a la indústria aeronàutica i de l’espai.

Consultar la nota de premsa oficial aquí.

Compartir en: