skip to Main Content
Loading Events
  • This event has passed.
December 17 2021 at 10:00h.

Jornada de presentació de la Comunitat de NewSpace

Híbrid

NewSpace

Jornada per donar a conèixer la nova Comunitat de NewSpace. Durant la jornada s’explicarà la necessitat i el context de crear una Comunitat de NewSpace en el territori català. Es compartirà la missió i la visió de la Comunitat, així com el catàleg de serveis i el calendari d’activitats previstes per al 2022. La jornada també és una oportunitat per fer networking i conèixer organitzacions de l’àmbit del NewSpace. La jornada l’organitza el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT amb la col·laboració de l’lnstitut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

La Comunitat de NewSpace és una de les cinc comunitats tecnològiques que integren la Digital Catalonia Alliance (DCA). La DCA és una iniciativa impulsada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT que busca l’impuls i la dinamització de l’ecosistema tecnològic emergent.

Format de la jornada
La jornada se celebrarà en format presencial, però les persones que no puguin assistir-hi presencialment podran seguir-la de manera virtual i en directe. Tot i així, animem a participar-hi de manera presencial per aprofitar la jornada al màxim, especialment l’espai de networking. L’enllaç per apuntar-s’hi és el mateix; durant el procés d’inscripció podràs escollir la modalitat d’assistència.

Programa

9:45 h Recepció d’assistents

10:00 h Benvinguda

  • Sr. Daniel Marco, director general d’Innovació i Economia Digital, Generalitat de Catalunya
  • Sra. Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona

10:10 h “Hypatia I: Obrint l’espai a la dona”

  • Sra. Mariona Badenas, astrofísica i doctoranda en Ciències Planetàries al Massachusetts Institute of Technology d’EUA

10:30 h Conclusions del primer informe de mapeig de l’ecosistema Newspace de Catalunya

  • Sra. Carme Poveda, directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona

11:00 h Presentació de la Comunitat de NewSpace: missió, objectius, catàleg de serveis i calendari d’activitats per al 2022

  • Sr. Pol Guixé, director d’Innovació de Space Communications a la Fundació i2CAT

11:40 h Networking