skip to Main Content
Loading Events
  • This event has passed.
March 28 2023 at 09:30h.

Jornada anual de la DCA-Drons

Presencial

Drones

La comunitat de Drons de la Digital Catalonia Alliance (DCA) convida els seus membres i col·laboradors a la seva jornada anual, que se celebrarà presencialment el pròxim 28 de març, de 9.30 h a 13 h a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels.

Durant la sessió es presentaran el balanç de l’activitat de la DCA-Drons durant el 2022 i les línies de treball que s’emprendran aquest any. A més, els assistents tindran l’ocasió d’aprofundir en les novetats i tendències del sector UAS de la mà de professionals d’administracions i organitzacions que estan liderant el canvi desenvolupant projectes a Catalunya per impulsar el sector i assolir majors oportunitats.

També es donarà a conèixer la Drone Strategy 2.0 i l’impacte que suposarà el U-Space per al sector i el territori, a través d’iniciatives que s’estan adoptant per al seu correcte desplegament.

La jornada anual de la DCA-Drons comptarà amb una visita al Drone Research Laboratory (DroneLab), el laboratori de drons de la UPC, i a l’ESA BIC Barcelona, el centre d’incubació d’empreses de l’Agència Espacial Europea a Barcelona, ambdós equipaments ubicats al campus del Baix Llobregat

Finalment, la trobada clourà amb un aperitiu de networking per promoure les sinergies entre membres i col·laboradors de la DCA-Drons.

 

Programa

09:00 h Acreditació i entrada a la sala09:30 h Benvinguda

  • Sra. Cristina Cervelló, directora de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels, UPC

09:40 h DCA-Drons: balanç de l’activitat i línies d’acció per al 2023

  • Sra. Cristina Ramos, responsable de la comunitat de Drons de la Digital Catalonia Alliance

9.50 h Bloc 1: El present i el futur del sector

  • Drone Strategy 2.0: Smart and Sustainable Unmanned Aircraft Eco-System in Europe, a càrrec del Sr. Nicolas Eertmans, policy officer a la Comissió Europea
  • U-SPACE, un nou paradigma per a la gestió del trànsit aeri , a càrrec de la Sra. Raquel Moldes, drone business developer a ENAIRE i el Sr. Jaime Ropero, assistent tècnic al departament al Desenvolupament de Negoci de Drons a ENAIRE
  • U-ELCOME, un projecte per al desplegament de serveis U-Space al sud d’Europa, a càrrec del Sr. Enric Pastor, investigador en cap del grup de recerca ICARUS (UPC)

PAUSA (5 minuts)

10.45 h Bloc 2: Iniciatives per l’adopció i la promoció de la tecnologia dron en el territori

  • Integració de la tecnologia dron en la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, a càrrec del Sr. Erik Morales, mosso, Oficina Tècnica Àrea Central de Mitjans Aeris de Mossos d’Esquadra
  • Lleida-Alguaire. Un aeroport per a drons, a càrrec del Sr. Antoni Serra, director de l’aeroport Lleida-Alguaire
  • Presentació del DroneLab i la nova incubadora ESA-BIC Barcelona, a càrrec de la Sra. Elisabeth Jordà, directora d’Estratègia i Innovació al Parc Mediterrani de la Tecnologia i la Sra. Elisabet Vilchez, manager a ESA-BIC Barcelona.

11:30 h Visita conjunta al DroneLab i ESA BIC Barcelona

12:00 h Aperitiu de networking

13:00 h Fi de la jornada