skip to Main Content

El Govern impulsa la segona edició del programa AI Accelerator per fomentar el desenvolupament de noves empreses basades en intel·ligència artificial

DCA

La Generalitat de Catalunya, en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya (Catalonia.AI), posa en marxa aquest cap de setmana la segona edició de l’AI Accelerator, el programa d’acceleració d’empreses basades en intel·ligència artificial (IA), impulsat pels departaments d’Empresa i Treball i de Recerca i Universitats. La iniciativa és un projecte conjunt de la Digital Catalonia Alliance (DCA) i la Xarxa RDI-IA, que coordinen, respectivament, la Fundació i2CAT i el Centre de Visió per Computació (CVC).

Amb aquest programa, es vol potenciar la transferència tecnològica, retenir talent a Catalunya i facilitar la creació de noves empreses basades en IA. Per fer-ho possible, ofereix acompanyament tècnic i empresarial a cinc projectes perquè puguin passar d’una idea inicial a un producte validat al mercat amb l’acompanyament i formació de mentors experts en negocis tecnològics.

Els projectes seleccionats per a aquesta edició són:

  • Skynote, un sistema d’aprenentatge musical que millora l’eficiència de la pràctica.
  • LiverColor, una plataforma que analitza la viabilitat de trasplantaments hepàtics.
  • VirtualDraping, una eina de comerç electrònic que permet emprovar-se roba virtualment.
  • MMQ, una plataforma multimodal que permet la lectura d’imatge i text en qualsevol tipus de document.
  • Smart TDS, un sistema intel·ligent que centralitza i analitza dades del sector turístic per millorar-ne la planificació a Catalunya.

Després d’una primera fase de captació de talent, l’AI Accelerator arrenca aquest 4 d’octubre amb l’AI Startup Weekend, dues jornades dedicades a formar els equips de treball, que tindran lloc al Fusion Point d’ESADE, a Sant Cugat del Vallès.

Fins al febrer, els equips treballaran amb el suport de professionals del sector que els acompanyaran i els donaran eines per passar de la fase inicial a la incubació, en què desenvoluparan un prototip que es pugui presentar al mercat per atraure finançament. La formació dels participants es farà de la mà d’ESADE, que oferirà l’acompanyament formatiu i els seus espais de La Rambla d’Innovació per incubar els projectes seleccionats.

Amb aquesta nova edició del programa AI Accelerator, el Govern de Catalunya, a través de l’estratègia Catalonia.AI, continua apostant per la creació d’un ecosistema d’emprenedoria tecnològica, on les empreses i investigadors poden validar les seves idees en mercats reals.

Els projectes treballats es presentaran davant d’inversors durant la celebració del 4YFN, en el marc del MWC25 a Barcelona, el proper mes de març.

Compartir en: