skip to Main Content

La DCA impulsa l’impacte de la comunitat de drons a UNVEX 2024

DCA
Drones

La Digital Catalonia Alliance (DCA) ha participat amb un espai propi a UNVEX, l’únic esdeveniment a Europa adreçat a tota la comunitat de sistemes no tripulats, que s’ha celebrat a Barcelona els dies 4 i 5 de juny.

UNVEX 2024 ha reunit més de 1.900 assistents per debatre sobre temes Claus del mercat, conèixer les últimes novetats tecnològiques. L’estand de la DCA ha acollit més d’un centenar de reunions i trobades de membres de la comunitat de drons i ha estat també l’aparador dels projectes i solucions Aeroport de Catalunya, UPC i Pirineos Drone.

Pirineos Drone ha presentat el seu DJI FlyCart 30 (Hércules 01), que està sent utilitzat en el projecte pilot per a introduir l’ús de drons en l’àmbit logístic a la muntanya impulsat per la estació andorrana Grandvalira.

La UPC ha explicat el projecte U-ELCOME que té com a objectiu l’acceptació en el mercat dels serveis espacials U1 i U2 a través d’un conjunt de proves i demostracions en diversos entorns operatius i ubicacions de la UE (Espanya, Itàlia i França).

Aeroports de Catalunya ha presentat el projecte SAMVA per promoure l’adopció de la tecnologia EGNOS dins de la prestació de serveis d’helicòpter i eVTOL, i l’Aeroport Lleida-Alguaire com a espai de proves per a sistemes no tripulats.

La participació amb un estand propi a UNVEX 2024 ha estat possible gràcies a l’acord de col·laboració de la DCA amb UNVEX, que facilita la participació dels membres i col·laboradors de la DCA per promoure les seves solucions relacionades amb els sistemes no tripulats. El 30% dels expositors d’UNVEX 2024 han estat membres i col·laboradors de DCA.

La DCA també ha tingut un paper destacat dins del programa de conferències. Persones vinculades a l’ecosistema DCA han estat presents en més del 45% dels actes del programa. Un exemple és la intervenció de Joan Carles Sambró, tècnic docent de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili, que ha presentat el full de ruta, activitats formatives i l’impacte de les capacitacions digitals docents i formació de formadors realitzades al al llarg dels cursos acadèmics 21-22, 22-23 i 23-24 amb els membres de la comunitat de drons i amb el suport de la DCA.

Compartir en: