skip to Main Content

Una vintena de membres de la DCA participen en la 12a edició de l’Smart City Expo World Congress

DCA

El saló dedicat a les ciutats intel·ligents ha acollit més de 25.000 visitants i 1.100 expositors provinents de 80 països

La Fira Barcelona va acollir, entre els dies 7 i 9 de novembre, una nova edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), el principal congrés internacional del món en què els sectors públic i privat es reuneixen per presentar i discutir idees i solucions per avançar en les ciutats intel·ligents. Enguany, diversos membres de la Digital Catalonia Alliance (DCA), hi han participat com a expositors de les seves solucions i productes des de l’estand de la Generalitat de Catalunya com també en el de l’Ajuntament de Barcelona. Aquests membres han estat: Alphanet Solutions (DCA-IoT), Atlantis IT (DCA-IoT), Barcelona Supercomputing Center (DCA-IA), Bloock (DCA-Blockchain), Cactus (DCA-IA), CENIT (DCA-Drons), CTTC, CVC, Eurecat, MobileKnowledge (DCA-IoT), Octocam-Maps (DCA-Drons), Sateliot (DCA-NewSpace), CTRL4 Enviro (DCA-IoT), Lobelia (DCA-Newspace), Seabots (DCA-Drons), SITEP (DCA-Drons), SmartDataSystem (DCA-IoT), Keacustic (DCA-IoT), Maccion (DCA-IoT) i SopraSteria (DCA-IoT).

El dimecres, 8 de novembre, l’estand de la Generalitat de Catalunya va acollir una activitat organitzada pel Laboratori d’Innovació Local i la DCA, ambdues iniciatives impulsades per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT. La sessió va consistir en una taula rodona i posterior networking entre empreses i administracións públiques de l’àmbit local per abordar com les tecnologies digitals avançades poden donar resposta als reptes urbans actuals.

L’SCEWC tanca l’edició d’enguany amb xifres rècord

La 12a edició del congrés ha finalitzat amb un recompte d’èxit de 25.300 visitants i 1.106 expositors que han mostrat els seus últims projectes i innovacions en matèria d’intel·ligència urbana. Durant els tres dies, 600 experts han debatut sobre les diferents estratègies que s’estan desplegant arreu del món per abordar els reptes als quals s’enfronten les ciutats, com la mobilitat, la inclusió o la sostenibilitat.

El recinte de Gran Via també ha acollit la tercera edició de Puzzle X. L’esdeveniment, organitzat per Matter, ha abordat el potencial de les tecnologies exponencials i ha aprofundit en una sèrie de temàtiques com Planet Tech, el món quàntic, la IA física, la informàtica exòtica, les ciutats quàntiques, la biotecnologia i la genòmica, la connectivitat definitiva del metavers, les interfícies cervell-màquina, l’emmagatzematge de dades d’ADN, el 6G, els àtoms digitals, l’energia de fusió i l’heli 3.

Els organitzadors han avançat que l’’esdevenimen’Smart City Expo World Congress tornarà a Barcelona del 5 al 7 de novembre de 2024.

Compartir en: