skip to Main Content

L’Estratègia NewSpace del Govern, present a l’Space Tech Expo 2023, la fira de tecnologies i serveis espacials més important d’Europa

NewSpace

L’estand ‘NewSpace Catalonia’, impulsat per la Generalitat de Catalunya amb suport de l’IEEC, acollirà 5 entitats de l’ecosistema català de l’espai

Catalunya, mitjançant l’Estratègia NewSpace del Govern, participarà per primera vegada amb un estand propi a l’Space Tech Expo Europe, la fira internacional de negocis per a la indústria espacial més gran i important d’Europa, amb seu a la ciutat alemanya de Bremen, que celebra la seva sisena edició del 14 al 16 de novembre.

Impulsat per la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Empresa i Treball, amb el suport de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i la col·laboració de la Fundació i2CAT i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l’estand ‘NewSpace Catalonia’ acollirà 5 empreses i entitats de l’ecosistema espacial català: ASE Optics EuropeInstitut de Ciències Fotòniques (ICFO)isardSATKreios Space i Osmium.

Aquestes 5 empreses i entitats, seleccionades en convocatòria oberta, disposaran d’un espai individual dins de l’estand NewSpace Catalonia per exposar els seus productes i serveis i promocionar les seves activitats. A més, podran gaudir de les diferents activitats de difusió i internacionalització que s’hi duguin a terme, així com de l’acompanyament i suport per part de les entitats impulsores de l’Estratègia NewSpace de Catalunya (Generalitat de Catalunya, IEEC, Fundació i2CAT i ICGC), durant la fira. Aquestes darreres també disposaran d’un espai d’exposició diferenciat on explicaran als visitants les línies mestres i objectius de l’estratègia, així com alguns dels principals projectes que integra.

La participació de la delegació catalana en aquest esdeveniment internacional té per objectius projectar al món les fortaleses de l’Estratègia NewSpace del Govern i les capacitats industrials, d’innovació i de generació de talent presents a l’ecosistema català; mostrar el potencial d’interacció del sector espacial i del sector digital, ambdós estratègics per a l’eclosió de la nova economia de l’espai; i afavorir que les empreses i institucions catalanes presents puguin fer negocis i establir contactes internacionals com a part d’un ecosistema innovador. Així, a més de participar en activitats de la pròpia fira, la delegació catalana n’organitzarà de pròpies, com ara reunions amb delegacions, agències, actors i empreses d’altres països.

Sobre l’Space Tech Expo Europe

L’Space Tech Expo Europe és una fira de referència del sector aeroespacial que exposa les últimes tecnologies espacials i brinda oportunitats de contacte, interacció i debat relacionat amb temes d’actualitat del sector espacial. L’esdeveniment B2B atrau cada any milers de líders de la indústria, inclosos fabricants, proveïdors de serveis, organitzacions de recerca i agències governamentals. La d’enguany és la sisena edició d’aquesta fira, que comptarà amb uns 600 expositors, des d’startups innovadores fins a agents clau de la indústria o actors d’entitats públiques i centres de recerca, de més de 40 països.

Per a les empreses del sector espacial, aquesta fira és una oportunitat única per connectar-se amb altres professionals de la indústria, descobrir les últimes innovacions i tendències i establir noves col·laboracions amb un abast global, a més de mostrar els seus propis productes i serveis a un públic ampli i especialitzat.

Font: Generalitat de Catalunya

Compartir en: