skip to Main Content

Apparattum desenvolupa un sistema de control lumínic amb IoT

DCA

L’startup, membre de la DCA-IoT, ha assolit aquest objectiu gràcies a la seva participació en el Matchmaking industrial de la Digital Catalonia Alliance

La startup catalana Apparattum, membre de la comunitat d’IoT de la Digital Catalonia Alliance (DCA), juntament amb el clúster AMBIT han tancat un acord amb una important empresa del sector de la llar per desenvolupar una solució de mobiliari connectat basada en Internet de les Coses. La col·laboració sorgeix de la participació de les tres empreses en el Matchmaking industrial organitzat per la Digital Catalonia Alliance.

En el marc de l’activitat, Apparattum, amb la col·laboració del  clúster AMBIT,  va donar resposta a un repte amb una proposta basada en IoT capaç d’ampliar les funcionalitats d’una taula i una butaca a partir de la connexió amb WiFi i Bluetooth LE. La solució ha permès detectar la pressió sobre la butaca i carregar la bateria del mòbil al situant-lo sobre la taula i de forma autosuficient, ja que compta amb panells solars. La proposta d’Apparattum també ofereix una plataforma per visualitzar les dades del mobiliari connectat.

Gràcies a la primera experiència en el Matchmaking de la DCA, Apparattum ha evolucionat la solució inicial incorporant connectivitat contatcless amb l’objectiu de dissenyar una combinació que funciona de forma autònoma gràcies a la incorporació d’una càrrega solar. D’aquesta manera, l’usuari pot graduar la intensitat de la làmpada a través d’una app.

L’impacte d’aquest projecte ha impulsat la consolidació de la relació entre ambdues empreses i, actualment, Apparattum ha llançat una nova línia de producte, aquesta vegada dissenyant l’electrònica per al control de llum d’horts hidropònics. 

Matchmaking, l’oportunitat de generar negoci

En el matchmaking del sector industrial es van presentar cinc reptes per part de la demanda tecnològica i un total de vint solucions per donar-hi resposta per part dels membres de la DCA. 

Un dels objectius de la DCA és promoure la generació de noves oportunitats de negoci pels seus membres a través de serveis com el Matchmaking, una modalitat d’activitat que permet connectar empreses de l’oferta i la demanda tecnològica de forma personalitzada.

La digitalització i la implementació de les noves tecnologies en el sector industrial té un impacte en tota la cadena de valor, ajudant les organitzacions a millorar aspectes com l’eficiència, la sostenibilitat i la flexibilitat en les diferents operacions. Pel que  fa al sector de les utilities, la DCA defensa la dinamització d’aquest sector, ja que el considera estratègic per al desenvolupament i implementació de les tecnologies digitals avançades, capaces de millorar l’eficiència de recursos mitjançant la centralització de dades, la detecció de punts defectuosos a les xarxes de distribució o bé mantenir les infraestructures en un estat òptim.

Compartir en: