skip to Main Content

La Digital Catalonia Alliance acompanya cinc empreses membres amb un estand propi a l’Advanced Factories

DCA

Intemic, Datision, Inovum Solutions, InterSystems i Maccion presenten les seves solucions tecnològiques del 18 al 20 d’abril a Fira de Barcelona Gran Via

La Digital Catalonia Alliance (DCA) participa per primera vegada en l’Advanced Factories, que s’ha consolidat com un dels esdeveniments tecnològics més rellevants del sud d’Europa. La DCA comptarà amb un estand propi, que acollirà la presència de cinc empreses membres de l’aliança: Intemic, Datision, Inovum Solutions, InterSystems i Maccion per exposar les seves solucions tecnològiques del 18 al 20 d’abril al recinte Fira de Barcelona Gran Via.

Durant tres dies, el congrés reunirà més de 380 expositors, que presentaran innovacions i les darreres solucions tecnològiques en l’àmbit de la Indústria 4.0. L’empresa Intemic presenta una plataforma que connecta les dades dels processos de fabricació per generar models predictius i recomanacions per millorar els indicadors dels processos i productes dels seus clients. Segons Intemic, aquesta tecnologia permet automatitzar i reduir fins a un 25% dels costos de producció i residus.

Datision és una spinoff de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI), el centre mixt del CSIC i la UPC, especialitzada en el desenvolupament d’algorismes d’intel·ligència artificial i analítica avançada de dades aplicada a la indústria manufacturera. Els algorismes predictius i prescriptius de Datision permeten minimitzar les aturades imprevistes dels equipaments, així com optimitzar el consum energètic dels processos predictius. 

La solució d’Inovum Solutions és INOWISE.IO, una plataforma de gestió al núvol que permet a l’usuari monitorar, administrar i localitzar tots els actius del seu procés de producció en temps real. La solució d’anàlisi de dades basada en intel·ligència artificial i manteniment predictiu ajuda a prevenir la fallada dels actius, minimitzant el temps d’inactivitat, l’impacte ambiental i els riscos de seguretat, assolint l’estalvi de costos i oferint al fabricant un avantatge competitiu considerable.

Des d’InterSystems es presenta un programari de gestió de dades capaç de simplificar arquitectures i assolir una millora de l’eficiència i la gestió del risc de les organitzacions que treballen amb grans volums de dades. En aquest sentit, InterSystems ha desenvolupat una eina basada en Smart Data Fabrics que permet accelerar i simplificar l’accés als actius de dades de tota l’empresa, incloent-hi una àmplia gamma de funcions analítiques i el processament del llenguatge natural per facilitar les empreses obtenir nous serveis i coneixements.

L’empresa Maccion implementa solucions 4.0 per als sistemes de control de la producció, la traçabilitat i gestió de la logística, el manteniment i la documentació intel·ligent. La companyia manresana presenta a l’Advanced Factories els seus propis sensors intel·ligents i la plataforma de captació de dades, que permet controlar tota la cadena de valor d’una forma innovadora, econòmica i poc intrusiva.

Un dels objectius de la DCA és promoure la participació de les empreses membres en fires i congressos rellevants per donar visibilitat i promocionar els seus productes i serveis en un espai estratègic. L’acord de col·laboració que ha fet possible la participació en el congrés amb estand agrupat és fruit de la bona relació entre la DCA, ACCIÓ i Fira Barcelona. 

Compartir en: