skip to Main Content

Bee the Data desenvolupa la solució basada en intel·ligència artificial i drons que els Mossos proven al Camp Nou

IoT
IA
Drones
NewSpace
Cybersecurity
Blockchain

La solució, guanyadora de la 10ª edició de l’SmartCatalonia Challenge, permet millorar l’eficiència dels operatius d’ordre públic gràcies a l’anàlisi de vídeo en temps real

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i l’empresa barcelonina Bee the Data, membre de la Digital Catalonia Alliance, van provar el passat 16 de febrer, durant el partit del Futbol Club Barcelona i el Manchester United al Camp Nou, un pilot basat en intel·ligència artificial i drons amb la finalitat de millorar la gestió policial en dispositius d’ordre públic. La solució compta amb la tecnologia deep learning, que analitza en temps real el flux d’imatges captades pels diferents mitjans aeris del cos, com ara drons o helicòpters. D’aquesta manera, la solució promou l’eficiència d’accions de vigilància, com el recompte de persones, la detecció d’aglomeracions o la identificació de situacions de risc.

Les càmeres dels drons i helicòpters del cos es connecten als dispositius d’analítica de Bee the Data, que utilitzen la intel·ligència artificial i la visió per computador en el flux de vídeo per generar informes de situació en temps real. L’operador del dron pot obtenir directament la informació, o bé fer-la arribar al centre de comandament, des del qual s’executaran les decisions amb les dades rebudes o bé s’emmagatzemaran per al seu posterior processament.

Mitjançant algorismes del software, el sistema és capaç de detectar i comptar els caps visibles en una imatge, fins i tot, d’aquelles captades a molta distància o obertura. Els algorismes del software també possibiliten la detecció i seguiment d’objectes per tenir una traçabilitat del moviment de les persones i vehicles.

Guanyadora de la 10a edició de l”SmartCatalonia Challenge’

La solució de Bee the Data va ser la guanyadora de la 10ª edició de l’SmartCatalonia Challenge, el concurs d’innovació oberta impulsat per la Generalitat de Catalunya i i2CAT amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra.

La fase final de l’edició va comptar amb 43 propostes adreçades a la promoció de la transformació digital dels Mossos d’Esquadra per tal d’optimitzar els seus àmbits competencials. La solució guanyadora d’enguany va rebre un total de 15.000 euros, a més de l’oportunitat de fer una prova pilot amb la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Compartir en: