skip to Main Content

Èxit de participació a la Jornada AI4EO Catalonia

IA
NewSpace
Catalonia AI4EO Day

El 21 de febrer de 2023 es va dur a terme la Jornada AI4EO Catalonia (‘Artificial Intelligence for Earth Observation’, centrada en Intel·ligència Artificial (IA) aplicada a l’Observació de la Terra i la Teledetecció a Catalunya. L’acte tenia per objectiu principal reunir tots els actors que desenvolupen activitats en el camp de la IA aplicada a aquestes àrees.

L’esdeveniment va ser organitzat per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i la Generalitat de Catalunya en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, i comptava amb la col·laboració d’Artificial Intelligence Research Alliance (AIRA) i la Digital Catalonia Alliance (DCA).

La jornada, realitzada a la Residència d’Investigadors del CSIC a Barcelona, va abordar temes tan diversos com com connectar el món acadèmic i la indústria o com abordar el finançament existent, i va emfatitzar la necessitat d’investigar en temes d’IA relacionats amb l’OT.

Amb més de 70 participants, entre ponents i assistents, provinents de 25 empreses, 15 centres de recerca i 2 entitats públiques, l’esdeveniment va comptar amb la participació de Lluís Juncà, director General d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, qui va parlar del potencial de Catalunya com un hub d’innovació en aquest sector. A més, va destacar la participació (en remot) dels experts del PhiLab de l’European Space Agency (ESA) Pierre-Philippe Mathieu, Rochelle Schneider i Casper Fibæk, que van presentar la importància de les dades per a una millor presa de decisions en temas com el canvi climàtic, educació, i salut, entre d’altres.

Jornada ‘AI4EO Catalonia’.: intervenció de Lluís Juncà, director general d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’AI4EO Catalonia es van realitzar xerrades sobre el treball de les empreses i la recerca en aquest sector, destacant les iniciatives i casos d’ús de la IA en el marc de l’Observació de la Terra, amb presentacions de Josep Colomé (Director de l’Oficina Català de l’Espai, a l’IEEC), Carlos López-Martínez (IEEC-Universitat Politècnica de Catalunya, UPC), Josep-Lluis Arcos (Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial – CSIC), Gustau Camps-Valls (Universitat de València), Gerard Margarit (GMV), Mercè Vall-llossera Ferran (IEEC-UPC), Juan B. Pedro (EarthPulse), Ieremia Crisan (Open Cosmos), Meritxell Bassolas (Computer Vision Center), David Raskovan (Satellogic) i Oscar Mora (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, ICGC).

Va tancar la jornada la taula rodona per a conèixer millor el futur d’aquest sector a Catalunya, que va comptar amb els ponents Laura Moreno Patricio (EarthPulse), Gustau Camps-Valls (UV), Francisco Doblas (Barcelona Supercomputing Center), Jordi Corbera (ICGC), i Gerard Margarit (GMV) i Carlos López-Martínez (IEEC – UPC) com a moderador.

Compartir en: