skip to Main Content

Marta Vallés: “Ens calen més dones líders i presència en llocs de responsabilitat en el sector tecnològic”

DCA
Blockchain

Entrevista a Marta Vallès, cofundadora de VOTTUN.

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones d’aquest 8 de marçentrevistem sis dones, una per cada comunitat de la Digital Catalonia Alliance (DCA), que lideren empreses membres de la DCA perquè comparteixen la seva experiència i trajectòria professional en el sector tecnològic des d’una perspectiva de gènere.

En aquesta nova entrevista, conversem amb Marta Vallés, cofundadora de VOTTUN.

Per què vas escollir aquesta professió? Sempre vas voler treballar en aquest sector?

Inicialment vaig exercir com a advocada i posteriorment vaig crear una consultora especialitzada en suport a empreses a la internacionalització, focalitzada sobretot en desenvolupament de negoci i vendes. Va ser llavors quan vaig començar a tenir relació amb la tecnologia i món digital. Un bon dia en què em reunia amb Alibaba, el qual ara és un dels meus socis, en Luís em va explicar que volia muntar una startup de tecnologia blockchain. Em va semblar realment fascinant i allí va començar la meva entrada de ple en el món de la blockchain.

I vam crear VOTTUN, una plataforma que permet a empreses i desenvolupadors crear aplicacions a la blockchain de forma ràpida i simple. Ara soc la seva cofundadora i m’encarrego del desenvolupament de negoci.

Què és el que t’apassiona més d’aquest sector?

Que no pares d’aprendre ni de passar coses al teu voltar a la velocitat del vent! 

La blockchain és una tecnologia disruptiva i, conseqüentment, ha suposat un gran repte en la meva carrera professional: muntar una start-up i fer-la créixer, el gran aprenentatge que aquest projecte i la tecnologia m’està aportant, la dificultat de començar un projecte en una tecnologia emergent, evangelitzar, explicar què és la blockchain… Ah, I per descomptat! Vendre tecnologia en un món d’homes!!!

Segons l’informe “Les Dones a Catalunya 2022”, la presència de dones al sector TIC s’estanca al 30%. Quins consideres que continuen essent els principals reptes per reduir la bretxa de gènere en el sector?

D’una banda, més formació STEM per a les nenes i dones que volen endinsar-se en el món de la tecnologia. I, sobretot, haurien d’haver-hi ajudes concretes per a startups de dones fundadores o amb diversitat en l’equip. 

Per a una dona, emprendre suposa un gran esforç i renúncia personal i professional.

La bretxa de gènere s’eixampla en les posicions laborals de major responsabilitat. Has hagut d’enfrontar-te a dificultats pel fet de ser dona? Quines?

Ens calen dones líders i presència en llocs de responsabilitat en el sector tecnològic, així com més dones que s’atreveixin a ser disruptives, evidentment, en l’àmbit de la tecnologia blockchain.

Les dones tenim un talent i virtuts diferents als dels homes, i la diversitat constitueix l’èxit en les empreses, sobretot en el món de la tecnologia.

Quina recomanació donaries a les joves que es plantegen iniciar-se en l’àmbit tecnològic?

En els pròxims anys es crearan milers de llocs de treball per a les tencologies blockchain. Animaria a totes les emprenedores interessades en la tecnologia a atrevir-se a assumir reptes cada dia. No tingueu por d’allò desconegut! 

Quin referent femení t’ha inspirat professionalment?

N’hi ha moltes! Regina Llopis, per exemple, presidenta de WA4Steam i inversora de Vuitton. Tot un referent com a dona, tecnòlgoga i emprenedora. I, si ens centrem en blockchain, Denelle Dixon, CEO de Stellar Development Foundation.

Compartir en: