skip to Main Content

Balanç positiu de la DCA-IoT,  que ja arriba als 239 membres, en una jornada emmarcada en l’IOT Solutions World Congress

IoT

Els membres de la comunitat es retroben per conèixer les fites aconseguides, noves tendències del sector i fer networking amb l’ecostistema d’IoT

L’IOT Solutions World Congress (IOTSWC) va acollir la primera jornada anual de la comunitat d’Internet de les Coses des de la seva integració a la Digital Catalonia Alliance. Els assistents van poder conèixer les fites aconseguides durant el 2022 i les línies estratègiques que es treballaran enguany per assolir l’objectiu de potenciar les oportunitats dins del sector.

La jornada la va obrir el responsable de la DCA-IoT, Jordi Daura, que va agrair la resiliència de les empreses vers els canvis produïts per la pandèmia i va valorar positivament la participació de la comunitat en les activitats realitzades durant l’any 2022, així com el creixement de la comunitat, que ja arriba als 239 membres. De cara al 2023, es treballarà per donar continuïtat a iniciatives com els matchmakings amb sectors clau de la demanda tecnològica, jornades de finançament i la constitució de grups tractors en àrees com la mobilitat i salut i social, que comptarà amb el desenvolupament d’un pla personalitzat per a cadascuna de les empreses participants.

Responsable de la comunitat DCA-IoT, Jordi Daura

L’acte va comptar amb la ponència de l’IOT Business Development Manager d’Orange, Pablo Lluch Ladrón de Guevara, sobre les tendències i aplicacions de la IoT per al 2023. Segons Lluch, hi ha sis tecnologies habilitadores del potencial de la Internet de les Coses: la seguretat en tota la cadena de valor, un element transversal i cada cop més demandant en els casos d’ús d’IoT; la Blockchain com a promotora de les smart factories; la 5G com a dinamitzadora d’iniciatives, gràcies al desplegament d’operadores i el consegüent creixement en l’adopció de casos d’ús; la connexió de dispositius autònoms mitjançant LPWAN; la democratització de l’accés a l’Edge Computing, que permet oferir una proposta de valor més concreta, agregant altres tècniques d’Intel·ligència Artificial o Machine Learning; i, finalment, la nova dimensió que aporta el comerç electrònic i l’arribada de nous actors en l’àmbit del pagament digital.

L’impacte habilitador de la IoT també suposa una gran oportunitat per a la transformació de negocis i sectors, com ara la salut, la mobilitat, l’hàbitat o l’alimentació. Per això, la jornada anual també va comptar amb la participació de quatre representants d’aquests sectors, per donar a conèixer la perspectiva de la demanda tecnològica, així com les necessitats, reptes i projectes tecnològics en funcionament.

La responsable de mHealth de TIC Salut Social, Carme Pratdepàdua, va explicar les àrees en què treballen per impulsar la innovació en l’àmbit de la salut, com ara els projectes eHealth i Lebel2enable, la Hackaton Vic-iDays o el Grup Tractor de Salut i Social, impulsat amb la DCA-IoT. El gerent del Clúster In-move by Railgrup, Ignasi Gómez, va destacar la funció habilitadora de la IoT per contribuir a l’accés universal del transport i va fer un repàs als projectes que serviran d’innovació per al Grup Tractor de Mobilitat de la DCA-IoT. Des d’ÀMBIT Cluster, Jaisiel Madrid, director d’Interiors LivingLab, va explicar l’objectiu d’oferir noves experiències, metodologies i models de negoci mitjançant la integració de noves tecnologies habilitadores, com la IoT, la IA o la Ciberseguretat. Finalment, el project officer del clúster FoodService, Aleix Iglesias, va presentar el clúster i la iniciativa sostenible de reutilització d’envasos Road to Reuse.

La responsable de mHealth de TIC Salut Social, Carme Pratdepàdua

La jornada va culminar amb un espai de networking per fomentar les sinergies i el retrobament presencial entre els membres de la comunitat i els col·laboradors de l’aliança.

La DCA a l’IOTSWC

L’IOTSWC és l’esdeveniment internacional més gran dedicat a la transformació de la indústria mitjançant tecnologies disruptives. Enguany, la Digital Catalonia Alliance n’és ambaixadora oficial i, gràcies a aquesta col·laboració, s’hi ha obtingut una representació destacada, també en el BCN Cibersecurity Congress. L’actual edició ha comptat amb la participació en estand de 25 membres de les comunitats d’IoT, Drons, IA, Ciberseguretat i NewSpace de la DCA.

Compartir en: