skip to Main Content

Ajuts ‘NewSpace Catalonia’ per assistir al programa d’estiu SSP 2023 de la International Space University

NewSpace
Ajuts ‘NewSpace Catalonia’

La Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) ofereixen aquests ajuts en el marc dels objectius del programa Talent i Societat

El programa Talent i Societat de l’Estratègia NewSpace de Catalunya promou activitats dirigides a la captació, generació i retenció de tot aquell talent amb capacitats per a desenvolupar solucions en l’àmbit NewSpace. La International Space University (ISU) organitza l’Space Studies Program – SSP (‘Programa d’Estudis Espacials’) que ofereix una experiència de desenvolupament de 9 setmanes durant els mesos d’estiu per a les últimes etapes dels estudiants d’educació superior. L’objectiu principal del programa és formar els estudiants per accedir al món professional en el camp de l’economia espacial i la indústria espacial. La 35a edició tindrà lloc a São José dos Campos (Brasil), del 26 de juny al 25 d’agost de 2023.

L’SSP compta amb el suport de l’Agència Espacial Europea (ESA) i és un programa intensiu que ofereix cursos en una gran varietat de disciplines espacials així com formació pràctica a través de tallers i visites professionals. Durant el curs els participants treballen en equip en projectes per abordar temes actuals i futurs en el sector de l’espai.

En el marc dels objectius del programa Talent i Societat, la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) ofereixen 3 ajuts (NewSpace Catalonia Scholarships), que se sumen a les atorgades per la pròpia ISU i l’ESA amb el fi de compensar parcialment els costos associats a la participació a l’SSP.

La quantia de l’ajuda NewSpace Catalonia Scholarships és de 7.000 euros cadascuna. Aquestes ajudes s’estableixen a tant alçat amb el fi de compensar parcialment els costos associats a la participació al programa. Els candidats hauran de cobrir aproximadament 1.000 euros, les despeses de viatge a la seu de l’SSP i l’assegurança mèdica. L’allotjament i els àpats durant tota la durada del programa estan inclosos en el preu de matrícula.

Per concórrer a la present convocatòria, les persones candidates han de tramitar i superar el procediment d’admissió de la ISU. Poden consultar-se els requisits d’elegibilitat de la ISU i el procediment de selecció a aquest enllaç.

A banda dels requisits d’elegibilitat de la ISU, les persones candidates hauran de complir els següents requisits de participació per tal d’obtenir l’ajuda NewSpace Catalonia Scholarships:

  • Haver completat almenys 3 anys d’estudis universitaris a l’inici del curs SSP
  • Estar cursant estudis de grau o màster a Catalunya, o haver-los finalitzat recentment (en els darrers tres anys)
  • Nivell alt d’anglès
  • Incloure en la carta de motivació per a la ISU el seu interès en l’estratègia NewSpace de Catalunya (mínim 250 paraules).

El termini màxim de presentació de candidatures davant la ISU és el 15 de març de 2023.

Trobareu les bases de la convocatòria —requisits de participació, criteris d’avaluació, i resta d’informació en aquest enllaç.

Compartir en: