skip to Main Content

Ets una organització de l’àmbit del NewSpace? Participa a la 12a edició de l’SmartCatalonia Challenge!

NewSpace

Presenta les teves solucions innovadores i transforma els serveis de l’ICGC amb tecnologia NewSpace d’observació de la terra!

En marxa la 12a edició de l’‘SmartCatalonia Challenge, una competició promoguda pel departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. En aquesta edició es presenten 3 reptes reals detectats en l’ecosistema d’observació de la Terra i està específicament dirigida a start-ups i pimes del sector del NewSpace. Consulta tots els detalls a les bases del concurs.

Es poden presentar propostes fins al 25 de novembre del 2022, i la gala i el lliurament de premis se celebraran el 13 de desembre.

Premis

  • Premi a la millor solució del Repte 1: 15.000 € destinats a realitzar una prova pilot amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya + presentar la proposta en el marc de l’Smart City Expo World Congress 2023.
  • Premi a la millor solució del Repte 2: 15.000 € destinats a realitzar una prova pilot amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya + presentar la proposta en el marc de l’Smart City Expo World Congress 2023.
  • Premi a la millor solució del Repte 3: 15.000 € destinats a realitzar una prova pilot amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya + presentar la proposta en el marc de l’Smart City Expo World Congress 2023.

Què he de presentar per participar?

Per a participar al concurs cal desenvolupar una presentació (en format diapositives) on s’exposi de manera clara en què consisteix la proposta (aspectes tècnics, usabilitat, implementació, etc.) i on es detalli curosament com aquesta proposta dona resposta al repte en qüestió en el qual s’hagi treballat. Obligatòriament la proposta ha d’incloure una part de presentació de l’empresa, explicació de la solució on s’inclogui a més un DAFO i/o mapa de riscos, i un breu plantejament de la prova pilot proposada. De manera opcional, els participants poden afegir altres punts de valor que considerin adients per la correcta valoració del jurat. Un cop desenvolupada aquesta presentació caldrà que el/la participant la presenti en format PDF mitjançant el formulari de participació que trobarà en aquesta mateixa plataforma de participació.

Criteris d’avaluació:

D’entre totes les solucions elegibles, els membres del jurat seleccionaran 9 finalistes (3 finalistes oer repte) que presentaran la seva solució a la gala final del concurs. Els criteris d’avaluació de les solucions per part del jurat seran els següents:

  • Grau d’adaptabilitat als reptes plantejats.
  • Grau d’innovació i creativitat de la solució.
  • Grau de viabilitat tècnica, econòmica i d’implementació.

Reptes:

Repte 1: millorar l’estudi de la línia del litoral català mitjançant tecnologia d’observació de la Terra. Trobar solucions tecnològiques que millorin el coneixement de l’evolució de la línia del litoral català mitjançant l’anàlisi d’imatges satel·litàries.

Repte 2: avaluació i control de l’impacte en catàstrofes en produccions agrícoles mitjançant tecnologia d’observació de la Terra. Trobar solucions tecnològiques que millorin l’avaluació i el control de l’impacte de les catàstrofes climàtiques en produccions agrícoles mitjançant l’anàlisi de dades d’observació de la Terra.

Repte 3: monitorització i control de sequera en pastures mitjançant tecnologia d’observació de la Terra. Trobar solucions tecnològiques que facilitin la monitoratge i presa de decisions en vers les potencials afectacions sobre les pastures de les situacions de sequera en produccions agrícoles mitjançant l’anàlisi d’imatges satel·litàries.

Vols conèixer més informació sobre els reptes? Mira la Jornada de Presentació de Reptes!

Compartir en: