skip to Main Content

La IoT, capacitadora de solucions als reptes mediambientals, al primer Cafè&IoT

IoT

La sessió, celebrada en format virtual, ha comptat amb Bernardo Campillo, cap d’Industry Partnerhips a Telefónica IoT & BigData Tech com a convidat

Cada dia observem amb més freqüència com la Internet de les Coses (IoT) forma part del nostre dia a dia per donar resposta a necessitats globals, com ara el medi ambient. La connectivitat que ofereixen els dispositius IoT facilita una gestió energètica més eficient i sostenible, capaç d’oferir solucions a la lluita contra el canvi climàtic, el malbaratament d’aigua i la generació de residus.

El primer Cafè&IoT de la temporada, celebrat en format virtual el dijous 15 de setembre, va comptar amb Bernardo Campillo, cap d’Industry Partnerhips a Telefónica IoT & BigData Tech, com a convidat. La conversa es va centrar en la qüestió de com els nous paradigmes tecnològics com la IoT, el BigData o la Intel·ligència Artificial es poden combinar amb solucions de sostenibilitat de forma eficaç i en tots els nivells de la cadena de valor de les diferents empreses i administracions que promouen els objectius mediambientals.

Campillo va oferir la seva visió als assistents sobre l’evolució de la petjada de carboni generada per la investigació i com la innovació tecnològica té el potencial de millorar la gestió mediambiental, tenint cura dels recursos naturals. L’expert va exposar, també, l’experiència de Telefonica Tech a l’hora d’assumir i exercir els criteris ESG (Environmental, Social and Governance), fet que els va conduir l’any 2021 a consolidar-se com a empresa telco líder pel seu compromís amb el planeta.

El Cafè&IoT és una iniciativa organitzada per la comunitat d’IoT de la Digital Catalonia Alliance (DCA) que té per objectiu acostar les empreses a la realitat de diferents sectors a través de converses disteses amb convidats rellevants de l’ecosistema digital emergent. Aquesta activitat s’ha fet amb la col·laboració del Node de Connectivitat Intel·ligent del DIH4CAT, l’ecosistema regional d’innovació sense ànim de lucre, format pels principals agents de suport a la digitalització de Catalunya.

Compartir en: