skip to Main Content

Tens una nova idea de negoci vinculada al NewSpace? Participa en el programa de preacceleració “Aterrem l’espai”

NewSpace
Aterrem l'espai, programa #NewSpace

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 22 de setembre del 2022

Catalunya Emprèn i la Fundació KIMbcn llancen el programa “Aterrem l’espai” per ajudar a emprenedors/es a generar i preaccelerar noves idees de negoci per fer-se un lloc a l’ecosistema català d’innovació. El programa, de tres mesos de durada i que compta amb places limitades, permetrà als emprenedors identificar una idea de negoci derivada de la nova economia de l’espai, validar-la amb el mercat i presentar-la a l’ecosistema català d’innovació.

Les persones interessades a participar-hi poden sol·licitar més informació i inscriure’s al programa aquí. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 22 de setembre del 2022.

Sobre el programa “Aterrem l’espai”

El projecte emmarcat dins del #ProgramaPrimer, una iniciativa de Catalunya Emprèn per impulsar l’emprenedoria de base tecnològica i ampliar a tot Catalunya l’efecte del hub tecnològic de Barcelona.

El programa combina:

  • Un programa de formació online sobre la Nova Economia de l’Espai, models de negoci i gestió empresarial.
  • Sessions de mentoria personalitzada per ajudar l’emprenedor/a a trobar el model de negoci i escalar-lo.
  • Accés directe als principals agents de l’ecosistema New Space de Catalunya i orientació a la recerca de finançament.
  • Accés preferent a incubadores especialitzades per als projectes que finalitzin amb èxit el Programa.

 El programa “Aterrem l’espai” s’adreça, principalment, a emprenedors/es dels perfils següents:

  • Perfils tecnològics: estudiants o professionals d’un sector tecnològic (no necessàriament aeroespacial), amb vocació d’emprendre.
  • Perfils business: professionals que explorin mercats amb alt retorn per liderar un nou projecte i vulguin tenir coneixements bàsics del sector espacial per identificar finestres d’oportunitats.
  • Emprenedors/es interessats a desenvolupar projectes relacionats amb la gestió del medi ambient, la mobilitat sostenible, les ciutats intel·ligents, la prevenció de riscos i catàstrofes, l’agricultura, el sistema sanitari, etc., on el New Space pot tenir diverses aplicacions pràctiques.

New Space Economy: de la revolució espacial a l’economia “real”

La nova economia de l’espai és una tendència global que suposa l’entrada d’empreses privades al sector de l’espai, configurant així una indústria àgil i independent de les tradicionals agències governamentals. El desenvolupament de petits satèl·lits a preus molt competitius va propiciar que emprenedors/es de tot el món veiessin una oportunitat de negoci en la fabricació de tecnologia espacial o en l’explotació de dades satel·litàries per al disseny de nous productes i serveis.
 
En el cas de la informació satel·litària, l’ús d’aquestes dades obre les portes a noves oportunitats per resoldre un munt de problemes actuals com els mediambientals o sanitaris, o per modernitzar negocis tradicionals (agrícola, automoció, turisme, telecomunicacions, energia…) que vulguin millorar serveis o rendibilitzar els que ja tenen aprofitant noves tecnologies.
 
Es tracta d’un sector en auge, amb un valor estimat de 380 mil milions d’euros el 2020, segons SpaceTech Analytics. D’altra banda, la London Economics afirma que, per cada euro d’inversió pública al sector, s’obtenen entre 2 i 7 euros de retorn directe, i entre 4 i 14 euros de retorn indirecte.


Compartir en: