skip to Main Content

Oberta la convocatòria AIPlan4EU de planificació d’IA i desenvolupament de programari fins al 20 d’abril

IA

AIPlan4EU oferirà tecnologia de planificació d’última generació mitjançant una API unificada dissenyada per als professionals i validada en casos d’ús pràctics

La planificació i programació automatitzada és una àrea central d’investigació en IA, que s’ocupa del raonament sobre un model predictiu d’un sistema per identificar un curs d’accions que assoleix un objectiu desitjat. S’ha estudiat des dels inicis del camp i la investigació europea ha anat fent fortes contribucions al llarg de dècades.

Els motors de planificació han arribat a una maduresa que els fa molt útils per a aplicacions del món real. Tot i així, la seva aplicació a la pràctica de vegades es veu obstaculitzada pel fet que el món de la planificació és força heterogeni, sense una interfície de programació comuna que faci la tecnologia fàcilment accessible. A més, pot ser molt difícil, fins i tot per als experts, predir de manera fiable quina tècnica funcionarà bé en un determinat problema. Per tant, és important que un usuari no s’hagi de comprometre amb una tècnica determinada en una fase inicial d’adopció, sinó que en qualsevol moment pugui provar i canviar fàcilment a una altra tecnologia de planificació més adequada. 

La convocatòria AIPlan4EU pretén resoldre aquests problemes: oferirà tecnologia de planificació d’última generació mitjançant una API unificada dissenyada per als professionals i validada en casos d’ús pràctics. El termini per presentar sol·licituds acaba el 20 d’abril del 2022 a les 17 h CET.

El disseny de les diferents activitats a AIPlan4EU es deriva de les necessitats dels usuaris, considerant casos d’ús rellevants en l’àmbit de la planificació de la IA, independentment del seu sector. Per exemple, els casos d’ús proporcionats pels mateixos socis del projecte són de les àrees següents: 

  • Planificació de l’espai 
  • Planificació per a l’agricultura 
  • Planificació de la fabricació 
  • Planificació de la logística 
  • Planificació de la conducció autònoma 
  • Planificació de l’experimentació automatitzada 
  • Planificació de la robòtica submarina 

A qui va dirigida la convocatòria?

La convocatòria oberta núm. 1 per a innovadors inclou tres pistes diferents, que distingeixen tres tipus diferents de contribucions. La pista A interessa principalment als experts en planificació, mentre que les pistes B i C requereixen majoritàriament un desenvolupament de programari més general. A la pista B, també busquen casos d’ús addicionals, que poden ser d’interès per a tothom. 

Més informació aquí.

Compartir en: