skip to Main Content

BCN Drone Center i CCIC Europe Testing signen un acord de col·laboració pioner per certificar drons xinesos segons la normativa europea

Drones

L’acord és fruit de l’acció conjunta de l’Ajuntament de Barcelona i la comunitat de Drons de la Digital Catalonia Alliance, impulsada per Polítiques Digitals, per posar en contacte el centre de proves amb l’empresa xinesa 

El BCN Drone Center i l’empresa xinesa d’inspecció i certificació CCIC Europe Testing han signat un acord de col·laboració que permetrà certificar drons fabricats a la Xina seguint el compliment de la regulació europea. Aquest acord pioner suposa una gran oportunitat per enfortir les relacions i el comerç bidireccional entre Catalunya, Europa i la Xina en un sector en ple creixement com és el dels drons i la mobilitat aèria urbana. 

La signatura del MOU, realitzada el 15 de novembre entre els representants d’ambdues  empreses, va tenir lloc al BCN Drone Center. Aquest acord és el resultat de l’acció conjunta de l’Ajuntament de Barcelona i la comunitat de Drons de la Digital Catalonia Alliance (DCA-Drons) que impulsa el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, per posar en contacte el centre de proves amb l’empresa xinesa.  

Actualment, el BCN Drone Center està desenvolupant totes les proves de vol necessàries per certificar qualsevol dron segons les directrius de l’EASA. Els tests inclouen la verificació de totes les funcionalitats de l’UAS, que engloben el control, els procediments de seguretat o el disseny per minimitzar els danys en cas d’impacte, entre d’altres.

El BCN Drone Center és un dels pocs centres de proves d’Europa capaç de certificar drons de qualsevol mida, pes i tipologia d’operació.

Gràcies a les capacitats del centre de proves, als procediments operatius validats amb AESA i a la llarga experiència del seu equip, el BCN Drone Center s’està postulant com un dels pocs centres d’Europa capaç de certificar drons de qualsevol mida, pes i tipologia d’operació. L’acord que ha signat amb CCIC Europe Testing esdevé un pas important cap a la internacionalització d’aquesta nova línia de serveis, que tot just ha començat aquest 2021 amb l’entrada en vigor de la nova normativa EASA per UAS.

Compartir en: