skip to Main Content

La primera jornada de l’Estratègia NewSpace de Catalunya aborda les oportunitats de l’observació de la Terra

NewSpace

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT van organitzar el 5 novembre la jornada “Oportunitats de l’observació de la Terra”, centrada en el potencial de les tecnologies NewSpace relacionades amb l’observació de la Terra. La sessió, en format virtual, es va emetre pel canal de Youtube de Polítiques Digitals de la Generalitat i va aplegar uns quaranta assistents.

Es tracta de la primera jornada que s’organitza en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, aprovada pel govern l’octubre del 2020 per promoure la nova economia de l’espai. L’Estratègia desplegarà una pla multisectorial, transversal i centrat en les necessitats de l’Administració pública i l’impacte a les persones que prioritzarà sectors com la gestió territorial, l’agrícola i ramader, l’hidrogràfic, el cartogràfic, els serveis públics entre d’altres. El director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, va remarcar en la benvinguda institucional que l’Estratègia NewSpace de Catalunya forma part d’un seguit d’estratègies de foment de les tecnologies digitals avançades per “impulsar una nació digital de referència mundial”. Daniel Marco va apuntar que el principal objectiu d’aquestes estratègies és “promoure l’ecosistema tecnològic català i, alhora, fer difusió, capacitació i acompanyament dels diferents sectors econòmics per entendre els reptes que es poden resoldre amb aquestes tecnologies i les oportunitats que suposen la seva adopció”.

La jornada va comptar amb tres ponències a càrrec de Josep Colomé, project manager & corporate developer a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC); Aurelio Martí, Business Development Manager a Open Cosmos; i Jordi Corbera, cap del Centre d’Observació de la Terra a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Els assistents van poder conèixer de primera mà les missions d’observació de la Terra i les diferents tecnologies que s’estan aplicant així com les oportunitats que se’n generen, l’experiència amb satèl·lits d’observació de la Terra, i aplicacions de l’observació de la Terra en casos reals. La sessió es pot visualitzar de nou aquí.

Compartir en: