skip to Main Content

L’aposta del Govern per la nova economia de l’espai arriba a l’IAC 2022, l’esdeveniment espacial més important del món

NewSpace

El pavelló acollirà 11 empreses del sector espacial català, totes elles membres de la comunitat NewSpace de la Digital Catalonia Alliance

Catalunya participarà per primera vegada amb un pavelló propi a l’International Astronautical Congress (IAC), el congrés espacial més important del món, que celebra la seva 73a edició del 18 al 22 de setembre al Centre de Convencions de París, amb 250 expositors i 6.500 participants d’arreu del món. Impulsat conjuntament pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) amb la col·laboració de la Fundació i2CAT i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el pavelló NewSpace Catalonia acollirà un total de 15 empreses i entitats de l’ecosistema espacial català en un espai de 108 m2 ubicat en un lloc destacat de la fira.

En aquest estand hi seran presents, d’una banda, les 4 entitats promotores de l’Estratègia NewSpace de Catalunya: Generalitat de Catalunya (Polítiques Digitals), IEEC, i2CAT i ICGC, que disposaran d’un espai d’exposició diferenciat on explicaran les línies mestres i objectius de l’estratègia i exposaran les maquetes de l’Enxaneta i el Menut, el segon nanosatèl·lit que el Govern posarà en òrbita aquest any.

A més, el pavelló acollirà 11 empreses del sector espacial català que disposaran, cadascuna d’elles, d’un petit estand per exposar els seus productes i serveis. Les empreses, totes elles membres de la Comunitat NewSpace de la Digital Catalonia Alliance (DCA), són Compoxi, Fregata Space, Gutmar, isardSAT, Lobelia Earth, Kreios Space, Pangea Aerospace, Sateliot, Satellogic, SpaceSUR i Telstar.

La participació de la delegació catalana en aquest esdeveniment internacional, liderada per la Generalitat de Catalunya amb suport de l’IEEC, té un objectiu doble: projectar internacionalment l’Estratègia NewSpace del Govern i l’ecosistema català de l’espai i afavorir que les empreses catalanes participants puguin fer negocis i establir contactes  internacionals com a part d’un ecosistema innovador.  

Així, a més de participar en activitats de la pròpia fira i congrés, la delegació catalana n’organitzarà de pròpies, com ara reunions amb delegacions, agències i empreses d’altres països i trobades de networking al l’estand NewSpace Catalonia per connectar l’ecosistema global amb les empreses catalanes participants. A nivell institucional, encapçalarà la delegació catalana el secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, acompanyat del director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco.

Sobre l’IAC 2022

Organitzada per la International Astronautical Federation (IAF) amb la col·laboració local del Centre National d’Études Spatiales (CNES), la 73a edició de l’Internacional Astronautical Congress (IAC) tindrà lloc del 18 al 22 de setembre al Centre de Convencions de París, la ciutat que va acollir el primer IAC de la història (1950) i que es convertirà, amb aquesta nova edició, en la que més vegades ha estat seu del congrés espacial, ja que també el va acollir els anys 1963 i 1982.

Durant els 5 dies de congrés (un d’ells dedicat al públic general) i sota el lema ‘Space for @ll’ l’IAC 2022 vol reunir totes les comunitats espacials, l’ecosistema global emergent i start-ups, emprenedors, laboratoris, investigadors científics i fabricants que podrien participar en activitats espacials o beneficiar-se’n. També inclourà esdeveniments dedicats a estudiants i joves professionals i conferències i exposicions de temàtica espacial per al públic en general.

L’assistència i participació de la Generalitat de Catalunya en aquest congrés s’inscriuen dins l’aposta del Govern per la nova economia de l’espai com a sector d’oportunitats i futur, materialitzada en l’Estratègia NewSpace de Catalunya que lidera el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

Compartir en: